Om oss

SETTINGS vill bidra till mer inkluderande ledarskap, organisationer och verksamheter. Vi arbetar med processledning, organisationsutveckling och utbildningar och vi arrangerar samtalsserier, events och producerar böcker.

Under 2018-2020 driver vi med stöd av Allmänna Arvsfonden projektet All Set for Action och samarbetar med och på uppdrag av bl. a. Grafikens Hus, Mänskliga Rättighetsdagarna, Konstfack, Tengbom, Feministiskt Perspektiv, Teatercentrum, Svenska Filminstitutet, Stockholm Stad, Saadia Hussain och White Arkitekter.

Rebecca Vinthagen

Reb porträtt_lågupplöst_foto_elisabeth ohlson wallin kopiaSETTINGS består av en rad olika samarbeten och drivs av verksamhetsledaren Rebecca Vinthagen. Vinthagen är utbildad stats- och genusvetare och har lång erfarenhet som workshop- och processledare. Hon föreläser och utbildar inom frågor kring normkritik, organisationsutveckling, ledarskap och normkritisk gestaltning. Vinthagen har också arbetat som projekt- och verksamhetsledare inom kulturområdet, bland annat med projektet Genusnyfiken gestaltning på Teater Lacrimosa, ett projekt som ledde till inspirationsboken Större än så här – Tankar kring genusnyfiken gestaltning, där hon också är medförfattare. Hon är också redaktör för SETTINGS böcker Normkreativ, Utvägar och Feminist från insidan. Sedan många är Vinthagen gästlärare på Masterprogrammet i Visuell Kommunikation på Konstfack. Hon är även utbildad inom Non-violent communication och är handledare inom UGL (Ledarskapsprogrammet för Utveckling, grupp och ledare).

Fotograf: Elisabeth Ohlson Wallin

SETTINGS Personal:

Ulrika Flink, Curator & Kreativ producent,
ulrika.flink@settings.se
Flink har jobbat som curator, utställningsproducent och assisterande curator på åtskilliga utställningar med erfarenhet från att arbetat på bl a Tensta konsthall, Autograph ABP, Bonniers Konsthall och Tate Modern. Ulrika blev utsedd till curator för den prestigefyllda nordiska konstbiennalen
Momentum 9 i Norge 2017. Hon har varit gästredaktör för tidskriften Hjärnstorm och skrivit för publikationer som The Right Dissonance (Storbritannien), The Lake Magazine (Sydafrika) och Konstperspektiv (Sverige). Flink har en masterexamen i Curating Contemporary Art från Royal College of Art, London. Förutom att arbeta som curator och kreativ producent på SETTINGS jobbar Ulrika Flink som konstnärlig ledare på Konsthall C.

Viktoria Löwenthal, Kommunikationsstrateg,
viktoria.lowenthal@settings.se
Viktoria Löwenthal är utbildad socialantropolog och dokumentärfilmare. Hon har mångårigt engagemang i civilrättsliga frågor och har arbetat med och mot våld på olika sätt, bl.a. inom Rädda Barnen. Löwenthal är en van föreläsare och har lång erfarenhet av arbete mot mäns våld mot kvinnor och våldets normaliseringsprocess samt hedersrelaterat våld och förtryck. Viktoria Löwenthal har även lång erfarenhet som doula och har arbetat aktivt med opinionsbildning för en mer human förlossningspolitik i Spanien och har föreläst om detta i både Spanien och Sydamerika. 2008 startade Löwenthal MARE MEVA, vars uppdrag var att tillvarata gravida och födande kvinnors intressen samt utbilda doulor och profylaxinstruktörer. 2015 var Löwenthal del i uppbyggnaden av ett skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och barn, där hon sedan var verksamhetschef fram till 2019.

Formgivningen av Micro Action Movement görs av designduon 2typer som består av Moa Schulman och Sepidar Hosseini.

Programmeringen av appen Micro Action Movement är gjord av Oivvio Polite.

SETTINGS styrelse

Cilla Dunås (ordförande)
Sumbu Chantraine Temo
Johanna Lewengard
Jenny Grönvall
Marcus Nilsson
Sara Parkman
Rebecca Vinthagen

Rebecca Vinthagen grundade SETTINGS tillsammans med producenten och genusvetaren Lina Zavalia, efter att de som verksamhetsledare (2009-2012) byggt upp och drivit organisationen WISP – Women In Swedish Performing arts, ett feministiskt nätverk och produktionskontor för kvinnor och transpersoner inom scenkonsten.

SETTINGS hemsida är skapad i samarbete med kommunikationsbyrån Madder och Anton Trollbäck.