All Set for Action

Mellan 2018–2020 driver SETTINGS projektet All Set for Action där vi utforskar metoder för att skapa social förändring genom att sammankoppla den ideella och den konstnärliga sektorn. I projektet samarbetar SETTINGS med mängd organisationer, konstnärer och aktivister, bl. a konstnären Saadia Hussain, arkitekterna Angelica Åkerman & Rebecca Rubin från White, konstmuseet Grafikens Hus och formgivningsduon 2 Typer.

Projektet stöds av Allmänna Arvsfonden och riktar sig till personer under 25 år.

All Set For Change är ett initiativ som startats av SETTINGS och Greenpeace i samarbete med en rad konstnärer, aktivister, forskare och kulturarbetare. All Set For Change utgör en löpande utställnings-plattform som jobbar för en fossilfri finanssektor, där olika uttryck och samtal existerar sida vid sida. Detta sker genom att koppla samman kollektiva konstnärliga och politiska undersökningar relaterade till klimaträttvisa och social rättvisa. Investeringar på tusentals miljarder som fortsatt går in i fossilindustrin måste styras om för att istället bygga ett hållbart och rättvist samhälle.

Varje fredag kl 12:30 uppvaktar vi finansdepartementet för att ge dem mod att arbeta för klimat och social hållbarhet.

2018 till 2020 dyker All Set for Actions peppiga  aktiveringsrum upp på utvalda platser runt om i landet. Du hittar oss bland annat tillsammans med Greenpeace utanför Finansdepartamentet, på festivalen Queens of Pop och på Mänskliga Rättighetsdagarna. Vi bjuder även på printworkshops med konstnärerna Roxy Farhat och Rudy Loewe, öppnar ett inspirerande researchrum på Marabouparken, utforskar craftivism och arrangerar samtal mellan aktivister och konstnärer på MR-dagarna. Projektet har ett stort fokus på det praktiska görandet och riktar sig till alla som vill engagera sig mer men som inte riktigt vet vart de ska börja.

Bokklubben All Set For Action läser Emergent Strategy

I vinterkylan bjöd All Set For Action tillsammans med Konstfrämjandet Stockholm in till att gemensam läsa att gemensamt läsa Adrienne Maree Browns bok Emergent Strategy: Shaping Change, Changing Worlds.

Boken Emergent Strategy uppmanar oss att leta efter kollektiva strategier för att förstå människans relation till vår planet och till varann. Hur omfamnar vi kollektivitet idag? Hur fokuserar vi på att organisera oss för det vi längtar efter istället för att bara hinna med att reagera mot det vi inte tror på?

Adrienne Maree Brown är aktivist inom sociala rättvisefrågor, science fiction-författare, doula, poet med gröna fingrar hemmahörande i Detroit. Emergent Strategy är en bok som skulle kunna beskrivas som en radikal självhjälpsbok, lika delar en aktivistbok inspirerad av kunskap från decennier av gräsrotsorganisering. Browns ständiga ledstjärna är författaren Octavia Butlers (den första svarta kvinnliga science fiction-författaren och gudmoder av afrofuturism) litterära utforskning av vårt mänskliga förhållande till förändring.

All Set For Print

All Set For Print har under tre lördagar hösten 2018 erbjudit konstnärer och aktivister möjligheten att dela en kollektiv strävan, att via konsten skapa en viktig frizon för experimenterande och diskuterande verksamhet, i en politiskt turbulent tid. Den första workshopen hölls av konstnären Roxy Farhat och fokuserade på civilkurage i de små handlingarna under workshopen gjordes skyltar på temat som sattes upp i det offentliga rummet.

Andra workshopen hölls av konstnären Rudy Loewe och Collective Creativity som fokuserade på Risografens aktivistiska historia i en manifest workshop. Workshopen resulterade i posters som sattes upp runt om i Stockholm.

Tredje workshopen hölls av poeten och transaktivisten Yolanda Bohm och grafiska formgivaren Sepidar Hosseini. Under den dagen kom diktverket ”Det lysande manifestet” att skapas tillsammans med deltagarna. Det är ett manifest mot själlöshet – för empati och förmågan att se medmänniskor, för levande friska hav och för modet att skapa en oprövad väg framåt. Den 5 december letade sig ”Det lysande manifestet” ut i det offentliga rummet. Aktionen inspirerades av drömmen om en statsminister med andra livserfarenheter och allianser.

Följ oss på instagram för att få de senaste uppdateringarna!

Vill du veta mer eller vill du och din organisation vara med?

Hör av dig till info@settings.se eller på 0709-289851 så diskuterar vi närmare.

Projeket All Set for Action är finansierat med medel från Allmänna Arvsfonden.