A.S.F.A

SETTINGS plattform All Set for Action utforskar metoder för att skapa social förändring genom att sammankoppla den ideella sektorn och kultursektorn. SETTINGS samarbetar med en mängd organisationer, konstnärer och aktivister. Vi skapar rum för Civilkurage, utforskar craftivism och arrangerar samtal och kreativa möten mellan Civilsamhällesaktörer och konstnärer.

Vi går in i en valrörelse i spåren av politisk polarisering där enkla populistiska poänger, menade att förstärka “vi och dom” tänkandet i samhället, undergräver demokratin. All set for Solidarity undersöker hur vi kan skapa solidariska allianser mellan människor och rörelser som företräder olika rättvisefrågor. Vi vill rikta strålkastarljuset mot det faktum att det finns mycket mer som förenar minoritetsgruppers olika kamper än det som skiljer oss åt.

Tillsammans med Konsthall C bjuder vi, i seminarieserien Att bära tillsammans, in olika aktörer från kultur- och civilsamhället, för att lära av och lyssna koncentrerat på varandras kloka tankar, perspektiv och vitala politiska visioner för att hitta gemensamma handlingar framåt.

All set for Solidarity har startat upp en Task Force, som består av konstnärer, grafiska designers, journalister, illustratörer, filmare och kulturproducenter. Tillsammans vill vi främja en saklig och rättighetsbaserad berättelse om Sverige under valåret 2022. Under sommaren 2022 kommer vi genomföra en 6 veckors utställning med alternativ till de traditionella valaffischerna, som präglar våra valkampanjer. Hur kan valaffischer som sätter solidaritet i centrum gestaltas? Vi ställer ut på plattformen På Sergels torg, ett platssamverkansprojekt mellan Stockholm stad, lokala fastighetsägare, näringsliv och civilsamhälle.

 

All Set For Change är ett initiativ som startats av SETTINGS och Greenpeace i samarbete med en rad konstnärer, aktivister, forskare och kulturarbetare. All Set For Change utgör en löpande utställnings-plattform som jobbar för en fossilfri finanssektor, där olika uttryck och samtal existerar sida vid sida. Detta sker genom att koppla samman kollektiva konstnärliga och politiska undersökningar relaterade till klimaträttvisa och social rättvisa. Investeringar på tusentals miljarder som fortsatt går in i fossilindustrin måste styras om för att istället bygga ett hållbart och rättvist samhälle.

Bokklubben All Set For Action läser Emergent Strategy

I vinterkylan bjöd All Set For Action tillsammans med Konstfrämjandet Stockholm in till att gemensam läsa att gemensamt läsa Adrienne Maree Browns bok Emergent Strategy: Shaping Change, Changing Worlds.

Boken Emergent Strategy uppmanar oss att leta efter kollektiva strategier för att förstå människans relation till vår planet och till varann. Hur omfamnar vi kollektivitet idag? Hur fokuserar vi på att organisera oss för det vi längtar efter istället för att bara hinna med att reagera mot det vi inte tror på?

Adrienne Maree Brown är aktivist inom sociala rättvisefrågor, science fiction-författare, doula, poet med gröna fingrar hemmahörande i Detroit. Emergent Strategy är en bok som skulle kunna beskrivas som en radikal självhjälpsbok, lika delar en aktivistbok inspirerad av kunskap från decennier av gräsrotsorganisering. Browns ständiga ledstjärna är författaren Octavia Butlers (den första svarta kvinnliga science fiction-författaren och gudmoder av afrofuturism) litterära utforskning av vårt mänskliga förhållande till förändring.

All Set For Print

All Set For Print erbjuder, i samarbete med Grafikens Hus, konstnärer och aktivister möjligheten, att via grafik och grafisk design, skapa en viktig frizon för experimenterande och diskuterande verksamhet, i en politiskt turbulent tid. I tidigare workshops har konstnären Roxy Farhat varit inbjuden att fokusera på civilkurage i de små handlingarna och under workshopen gjordes skyltar på temat som sattes upp i det offentliga rummet.

Konstnären Rudy Loewe och Collective Creativity höll i workshop som fokuserade på Risografens aktivistiska historia i en manifest workshop. Workshopen resulterade i posters som sattes upp runt om i Stockholm.

Poeten och transaktivisten Yolanda Bohm och grafiska formgivaren Sepidar Hosseini höll workshop där diktverket ”Det lysande manifestet” skapades tillsammans med deltagarna. Det är ett manifest mot själlöshet – för empati och förmågan att se medmänniskor, för levande friska hav och för modet att skapa en oprövad väg framåt. Den 5 december 2020 letade sig ”Det lysande manifestet” ut i det offentliga rummet. Aktionen inspirerades av drömmen om en statsminister med andra livserfarenheter och allianser.

Följ oss på instagram för att få de senaste uppdateringarna!

Vill du veta mer eller vill du och din organisation samarbeta?

Hör av dig till info@settings.se eller på 0709-289851 så diskuterar vi närmare.