Micro Action Movement, M.A.M – Everyday actions to change the world!

M.A.M är ditt verktyg för att träna på vardagshandlingar som skapar en schysstare och mer hållbar värld. M.A.M är den första appen av sitt slag och innehåller hundratals konkreta handlingar som du kan öva på i din vardag. Allt från att hänga upp 5 regnbågsflaggor i ditt kvarter till att signa upp som läxhjälp, bokstavera med kvinnonamn du inte brukar använda, äta vegetariskt, ringa någon som du vet är ensam eller plastbanta.

Enkla vardagshandlingar kan skapa stor förändring om vi är många som gör dem samtidigt!

Appen bygger på idén en handling om dagen. Börja morgonen med att öppna appen och svep fram en vardagshandling. Om den inte passar i dag, svep fram en ny. För att du lätt ska få en översikt sparas dina mikrohandlingar i ditt eget arkiv. Där kommer även finnas aktuella kampanjer kring speciella frågor eller händelser.

M.A.M är partipolitisk och religiöst obunden. Vi tror på varje människas inneboende positiva kraft att bidra till det samhälle vi lever i. Demokrati är vi tillsammans. Vi är övertygade om att fredliga handlingar är nyckeln till ett mer rättvist och hållbart samhälle. Där vi respekterar de mänskliga rättigheterna och lever inom planetens gränser.

M.A.M är en mötesplats för personer och organisationer som arbetar för en mer rättvis värld. Den kommer även vara ett roligt verktyg för arbetsplatser och skolor, på kick offer, events och festivaler!

Appen kommer att vara under ständig utveckling. Har du tips på mikrohandlingar, tankar om appen eller vill dela erfarenheter om handlingar du gjort? Ta foton, filmer, rita eller illustrera på annat sätt. Sprid via dina sociala medier och tagga oss @MicroActionMovement. #MicroActionMovement #MicroAction #Actionhjälte #M.A.M #PeoplePower eller mejla till info@settings.se och skriv mikrohandlingar i ämnesraden!

Appen är framtagen av SETTINGS som tillsammans med en lång rad organisationer och nätverk samlar in förslag på mikrohandlingar. Hittills deltar: A-märkt, ARTmovement, Clowner utan gränser, Dotterbolaget, FATTA, Freezone, Friends, Giving People, Greenpeace, Högdalens skateboardförening, IKFF, Invitationsdepartementet, Kompisbyrån, Konstkollektivet Ful, Kvinna till Kvinna, Kvinnors Byggforum, Make Equal, MÄN, Nattskiftet, Peaceworks, Popkollo, Raoul Wallenberg Academy, Refugee Welcome, RFSL Newcomers, RFSU, Rättviseförmedlingen, Röda Korset, SFQ, Skolidrottsförbundet, Stiftelsen 1000 Möjligheter, Streetgäris, Svenska Freds, Sveriges Ungdomsråd, Teskedsordern, Utopia, Unga på Landsbygden, Vardagens Civilkurage, Öfa, Ögonblicksteatern, Öppna dörren.

Formgivningen görs av designduon 2typer, typsnittet Equality av Carolina Dahl, programmeringen av Oivvio Polite. M.A.M är utvecklad efter idé av Rebecca Vinthagen.

Appen finansieras av Allmänna Arvsfonden.

Sekretesspolicy
Vi värnar din integritet och är därför måna om att behandla de personuppgifter vi får från dig med respekt. Här förklarar vi vilka uppgifter som vi sparar och varför. En personuppgift är information som direkt eller indirekt kan kopplas till en levande person. Det kan till exempel vara namn, epostadress, personnummer eller IP-adress.

Dessa uppgifter sparar vi: DeviceID. En slumpmässig textsträng som unikt identifierar användarens mobil så länge appen är installerad. Om användaren slänger appen och sedan installerar den på nytt skapas en ny slumpmässig textsträng.

Pushtoken. En slumpmässig textsträng som utgör en nyckel för att kunna skicka notifikationer till användarens mobil. OM användaren slänger appen och sedan installerar den på nytt skapas en ny slumpmässig textsträng. Vi har tillgång till uppgifterna så länge appen är installerad.

Det innebär att: Om du vill ha notifikationer och vara med i en särskild kampanj sparar vi dessa uppgifter kopplade till din DeviceID (t ex mobil) så att vi genom appen kan ge dig rätt information och uppdateringar. Vi har information om vilka notifikationer vi skickat till ett DeviceID.
Vi har information om vilka mikrohandlingar användaren har markerat som avklarade och när detta skedde.

Vi kommer aldrig att sprida uppgifter om vem som har gjort vilka mikrohandlingar eller vem som prenumererar på notifikationer eller kampanjer. Det vi kan komma att göra i framtiden är att samla statistik för att på ett generellt plan se hur många som har gjort en viss mikrohandling eller deltagit i en kampanj för att på så sätt få en bild av genomslag och vilka handlingar som funkar i praktiken.

Dessa uppgifter har vi inte: Vi har inte tillgång till, och sparar således inte heller, någon annan information som kan identifiera användaren så som epostadress, telefonnummer eller GPS-position.