Micro Action Movement, M.A.M – Everyday actions to change the world!

Micro Action Movement, M.A.M, är ditt verktyg för att träna på vardagshandlingar som skapar en schysstare och mer hållbar värld. M.A.M är den första appen av sitt slag och innehåller hundratals konkreta handlingar som du kan öva på i din vardag. Allt från att äta vegetariskt till att signa upp som läxhjälp, googla den svenska samtyckeslagen för att ta reda på vad den faktiskt innebär eller rentav skriva en insändare till tidningen om hur du tror ditt samhälle kan bli snällare. Du kan ladda ner appen gratis på Google Play eller på App Store.

Appen bygger på tanken att en handling om dagen är början på en bättre värld. Börja morgonen med att öppna appen och svep fram en mikrohandling. Om den inte passar i dag, svep fram en ny. Under samtliga mikrohandlingar finns en klickbar länk till den organisation som står bakom den föreslagna handlingen så att en lätt kan få mer information både om organisationen och om mikrohandlingen i en större kontext. För att du lätt ska få en översikt sparas alla dina genomförda mikrohandlingar i det egna arkivet.

I appen hittar du även aktuella kampanjer kring speciella frågor eller händelser. M.A.M är en mötesplats för personer och organisationer som arbetar för en mer rättvis värld. Den kan även vara ett roligt verktyg för arbetsplatser och skolor, på kick offer, events och festivaler!

Vi tror på varje människas inneboende positiva kraft att bidra till det samhälle vi lever i. Demokrati är vi tillsammans. Vi är övertygade om att många små, fredliga handlingar är nyckeln till ett mer rättvist och hållbart samhälle där vi respekterar de mänskliga rättigheterna och lever inom planetens gränser.

Appen är framtagen av SETTINGS som tillsammans med en lång rad organisationer och nätverk samlar in förslag på mikrohandlingar. Hittills deltar: A-märkt, ARTmovement, Clowner utan gränser, Dotterbolaget, FATTA, Freezone, Friends, Giving People, Greenpeace, Högdalens skateboardförening, IKFF, Invitationsdepartementet, Kompisbyrån, Konstkollektivet Ful, Kvinna till Kvinna, Kvinnors Byggforum, Make Equal, MÄN, Nattskiftet, Peaceworks, Popkollo, Raoul Wallenberg Academy, Refugee Welcome, RFSL Newcomers, RFSU, Rättviseförmedlingen, Röda Korset, SFQ, Skolidrottsförbundet, Stiftelsen 1000 Möjligheter, Streetgäris, Svenska Freds, Sveriges Ungdomsråd, Teskedsordern, Utopia, Unga på Landsbygden, Vardagens Civilkurage, Öfa, Ögonblicksteatern, Öppna dörren.

Appen finansieras av Allmänna Arvsfonden och är partipolitisk och religiöst obunden.

Appen är i ständig utveckling. Har du tips på mikrohandlingar, tankar om appen eller vill dela erfarenheter om handlingar du gjort? Ta foton, filmer, rita eller illustrera på annat sätt. Sprid gärna via dina sociala medier och tagga oss @MicroActionMovement eller #MicroActionMovement #MicroAction #Actionhjälte #M.A.M #PeoplePower eller mejla till info@settings.se och skriv mikrohandlingar i ämnesraden!

Formgivningen görs av designduon 2typer som består av Moa Schulman och Sepidar Hosseini.
Programmeringen är gjord av Oivvio Polite.
Typsnittet Equality har tagits fram av Carolina Dahl.

M.A.M är utvecklad efter idé av Rebecca Vinthagen.