Artikel 2 i FNs Mänskliga rättigheter

september 18th, 2020

Klara Teoretiska Gymnasium

Klara Teoretiska Gymnasium är först ut med sina många fina mikrohandlingar i Raoul Wallenberg Academys och SETTINGS  gemensamma kampanj ”Vardagshandlingar som förändrar världen”. Den Mänskliga Rättighet som Klaraskolan jobbat med är FNs Artikel 2. 

Klara-skolan har valt ut så många som 5 (!!!)  mikrohandlingar att utföra. Men de nöjde sig inte med det utan lät också dekorera sitt kubrum med en massa mikrohandlingar för att inspirera andra till mod och handling. Ni är verkligen ena riktiga microaction-hjältar! Heja Klara Sundsvall!

Veckan började med ÖFA-kollektivets mikrohandling ”Säg det snälla du tänker. Kom ihåg att du gör skillnad när du sätter ord på snälla saker som du tänker om en person. Testa hela dagen.”

Resten av veckan har de valt att arbeta med SETTINGS egna mikrohandlingar. Som tisdagens handling valde de ”Skratta och le bara åt sådant som du tycker är roligt idag, låt bli om det till exempel handlar om att behaga.” Den följdes av härliga handlingen ”Bygg en kärleksmobb. Ring kollegor eller skolkompisar och bestäm er för en dag då ni alla bär ett hjärta eller en annan kärlekssymbol” och ”Tänk ut 3 saker som du vill göra idag som gör någon annan glad.”

Veckan avslutades med ”Starta en sångstund på jobbet eller skolan.”

Se iscensättande av mikrohandlingen här:

Video Happy

Och med det lämnar Klara i Sundsvall över till nästa skola i Kubprogrammet – Örnsköldsviks Gymnasium. Vi ser fram emot många fina mikrohandlingar hela året! Everyday Actions to Change the World!